Archive for the ‘ Terleme ’ Category

Terlemenin fizyolojisi Vucut Isısı Ateş ve Terleme arasındaki ilişki.

Sevgili okurlar uzun bir yazı ile karşı karşıyasınız.. Telemeyi,  el terlemesini reflex veya kompansatuvar terlemeyi anlamak için sabırla bu bilimsel yazıyı okumanızı tavsiye ediyorum.

VÜCUT ISISI -ISI DÜZENLENMESİ VE ATEŞ

Vücudun iç kısmının,ateşli bir hastalık haricinde daima sabit kalır.Günlük dağişimler 0.6 0C yi aşmaz.Nitekim bir şahıs kuru havada çıplak olarak 12.7 oC gibi düşük veya 60 oC kadar yüksek br ısıya iç ısısı hemen hemen sabit kalarak dayanabilmektedir.Demekki ücut ısısını kontrol eden mekanizmalar gayet güzel işleyen bir denetim sistem oluşturmaktadır.Bu bölümde bu sistemin sağlık ve hallerindeki işleyişini gözden geçirecegiz. Read more… …

Ekim 28th, 2008  in Terleme Terlemenin fizyolojisi Vucut Isısı Ateş ve Terleme arasındaki ilişki. için yorumlar kapalı

Terleme

Sempatik hiperaktiviteye bağlı el ayak koltukaltı ve yüzde meydana gelen sıcak veya soğuk ile ilişkisiz terlemelerdir. Bu bölümde ısı-ateş-terleme ilişkisi, Terlemenin tanımı, Tedavisi ve Klipsli ETS hakkında detaylı bilgi ve bu operasyon sonrası görülebilecek etkiler ve yan etkiler hakkında detaylı bilgiye ulaşabileceksiniz. Anlaşılmayan bölümleri lütfen email ile iletiniz, yardımcı olmaya çalışalım.

Ekim 22nd, 2008  in Terleme No Comments »

Terleme nedir.?, Kişiler üzerindeki Sosyal etkiler nelerdir.? Niçin sadece el koltuklatı yüz ayak terler.? Terlemek iyimdir.?

Hiperhidrozis kontrol edilemeyen terleme ile anormal ısı kaybına yol açan genetik bir durumdur. Sempatik sinir sistemi hiperaktiftir. Popülasyonun %0.6-1’inde görülür.
Terin salgılanması insanlarda otonom sinir sisteminin sempatik denilen kısmının çalışması ile ilgilidir. Terleme hierhidrozis dışında normal bir ısı regülasyon mekanizmasıdır. Vucut dışı veya içi ısı artışı (enfeksiyon hastalıkları hipertroidi gibi metabolic hastalıklar ) vucutta oluşan fazla ısıyı terleme ile normale döndürmeye çalışır. Vucut yüzeyine bazen homojen bazen bölgesel olarak terleyerek cildimize sıvı yayılmasını sağlar bilindiği gibi bir yüzeye su ile ıslatılması suyun buharlaşması esasında o yüzeyin soğumasını sağlar.. (Yaz aylarında dükkan önlerini sulanması veya sık sık duş alınması el yüz yıkanması, hatta buzdolabının olmadığı dönemlerde deri kaplarda suyun soğutulması gibi (deri içindeki suyu çok az bir miktar dışına sızdırırı bu sızan su buharlaşırken deri ve altındaki suyun soğuk kalmasını sağlar).. Terleme de vucudumuzu soğutan en önemli mekanızmadır, adeta vucudun klimasıdır. Ter vucuttan toksin atmanın ana yolu değildir. Terleme bu kadar önemli iken hiperhidroz tedavsini neden yapılmaktadır. Hiperhidrozis Palmariste (el terlemesi) vucut soğumasına ihtiyaç olmadığı zamanlarada bile gereksiz yere terleme olmaktadır. Bu terleme Sempatik sinir siteminin aşırı çalışması sonrası el ayak ve koltukaltlarında terleme ve soğukluğa neden olarak sosyal yaşamı bozmaktadır.
Read more… …

Ekim 22nd, 2008  in Terleme No Comments »